فایلمس اسکای

کسب درآمد از خرید و فروش فایل و محصولات دانلودی

فایلمس اسکای

کسب درآمد از خرید و فروش فایل و محصولات دانلودی

دانلود مقاله رشته معماری با عنوان فضا در معماری

مقاله رشته معماری با عنوان فضا در معماری

فضا در معماری برگرفته ازمجلات معماری و شهرسازی ، کتاب زیباشناسی در معماری یکی از پرسشهای تئوری معماری غرب ، این است که مفهوم فضا از چه زمانی یکی از دل مشغولیهای معماری شده است قبل از اواخر قرن 19 در هیچ یک از متون ، بحث مشخصی راجع به فضا نداریم اما هدف معماری همیشه یافتن فضایی منظم است


مشخصات فایل

تعداد صفحات 30
حجم 54 بایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

مقاله رشته معماری با عنوان فضا در معماری

 
مقدمه
فضا در معماری برگرفته ازمجلات معماری و شهرسازی ، کتاب زیباشناسی در معماری یکی از پرسشهای تئوری معماری غرب ، این است که مفهوم فضا از چه زمانی یکی از دل مشغولیهای معماری شده است . قبل از اواخر قرن 19 در هیچ یک از متون ، بحث مشخصی راجع به فضا نداریم . اما هدف معماری همیشه یافتن فضایی منظم است که وقایعی از پیش تعیین نشده را بپروراند .
 
” برورنو زوی “ ، معماری را هنر ساختن فضا معرفی می کند. ” گیدئون “ از فضا به عنوان بحث اصلی معماری سخن می گوید . لاسدن می گوید :” فضا بغرنج ترین جنبه معماری و لکن عصاره آن است و سرمنزلی است که معماری باید به سوی آن حرکت کند “ . مهم ترین ویژگی معماری مدرن پس از به ارمغان آوردن آهن و شیشه و تحولات سخت افزاری – به یمن شیوه های تازه بصری که امپرسیونیست ها و کوبیست ها منادی آن بودند – کشف جدید از مفهوم فضاست و فضا به عنوان کیفیتی مثبت در کنار مثلث ویتریوویوس قوام تازه ای را از معماری مدرن پی ریخت.
 
فضا زمینه ای سه بعدی است که اشیاء در آن قرار می گیرند و دارای جهت و موقعیت نسبی می باشد . فضا ماده جوهری معماری است و منبعی لایتناهی که بدون بعد سوم معنا و حضور معمارانه ندارد . فضا ماهیتا بی شکل است ، شکل بصری و کیفیت نوری و ابعاد آن بستگی کامل به حدودش دارد که توسط عناصر تشکیل دهنده فرم تعریف می شود . وقتی فضا توسط این عناصر شروع به محصور شدن و سازماندهی شدن می کند ، معماری ایجاد می شود و شخصیت فضا تابع نظم حاکم بین این عناصر است .
 
چارلز مور می گوید : ” وقتی از یک کف و یک سقف و چهار دیوار اتاق ساخته می شود، در کنار شش عنصر ، عنصر هفتمی به نام ” فضا “ وجود دارد ،که این عنصر اثری بیش از عناصر فیزیکی ای دارد که فضا توسط آنان ساخته شده است “ . فضا بوسیله اشخاص مختلف به گونه های مختلف احساس می شود ، حتی در مورد ناظر ثابت هم بنابر تاثیر عوامل اجتماعی – روانی در تغییر می باشد و اینجاست که می توان گفت مسئولیت و وظیفه ای که معماری فارغ از عملکرد دارد این است که فضا را به سمت هنر سوق دهد . معماری خود نوعی زبان است که از طریق سازماندهی فضا بیان می شود . زبان معماری شباهت زیادی به موسیقی دارد . زیرا فهم آن کمتر به مکان و زبان و بیشتر به فضا وابسته است . در مجموع باید گفت فضا به عنوان ظرف یا مکانی که فعالیتهای بشری در آن صورت می گیرد رابطه ای ناگسستنی با زندگی دارد و لحظه ای از زندگی روزمره آدمیان جدا نبوده است .
 
 
کلمات کلیدی:

فضا

فضا در معماری

زبان فضا و معماری

رابطه فضا و معماری

 
 
 
فهرست مطالب
مقدمه 1
مفهوم فضا 3

در فرهنگ معین « فضا » چنین معنا شده است : 4

فضا در معماری 9

سه ویژگی در فضا عبارتند از: 12

رابطه فضا و معماری 15

عقیده دیگران در مورد فضا: 18
عقیده شخصی: 20

مجموعه عوامل ایجاد کننده یک حالت 22

زبان فضا و معماری 23

منابع و مواخذ: 30
 


توضیحات بیشتر و دانلود



دانلود مقاله رشته معماری با عنوان معماری به سبک اصفهانی

مقاله رشته معماری با عنوان معماری به سبک اصفهانی

در دانلود مقاله رشته معماری به بررسی معماری به سبک اصفهانی می پردازیم


مشخصات فایل

تعداد صفحات 18
حجم 31 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود مقاله رشته معماری

معماری به سبک اصفهانی

 

تاریخچه سبک اصفهانی 

(معماری برمی آذربایجان  پدید آورنده 3 شیوه معماری ایران از جمله شیوه اصفهانی بوده است. (آذری- پارسی- اصفهانی). پس خاستگاه این شیوه شهر اصفهان نبوده ولی در آنجا رشد کرده و بهترین ساختمان‌های آن در این شهر ساخته شده‌اند.) شیوه اصفهانی در بر گیرنده شیوه‌هایی است که در نوشته‌های غربی به شیوه صفوی، افشاری، قاجاری و زند- قاجار خوانده شده‌اند.
 
این شیوه کمی پیش از روی کار آمدن صفویان از زمان قره قویونلوها  آغاز شده است.در طول تاریخ؛ عباس میرزا  از نوادگان خاندان صفوی در سال 995 به تخت نشست. او در سال 1006 پایتخت خود را از قزوین به اصفهان منتقل کرد و در این دوره است که شهر اصفهان به نهایت آبادی خود می‌رسد. در دوره او روابطی با کشورهای غربی ایجاد گردید. صفویان این شهر را بسیار آباد کردند تا جایی که شاردن جهانگرد فرانسوی آنرا برابر با لندن می‌داند. شهری با یک میلیون و دویست هزار نفر جمعیت و حدود چهار صد هزار ساختمان. از زمان صفویان اندامهای شهری مانند چهار باغ، بازار قیصریه و میدان نقش جهان به جای مانده‌اند. 
 

ویژگی‌های سبک اصفهانی

1- ساده شدن طرح‌ها که در بیشتر ساختمان‌ها، فضاها یا چهار پهلو (مربع) هستند و یا مستطیل. 
2- در شیوه آذری با بکارگیری یک هندسه قوی، طرح‌های پیچیده‌ای ساخته شده‌اند، اما در شیوه اصفهانی هندسه ساده و شکل‌ها و خط‌های شکسته بیشتر به کار رفته‌اند. 
3- در تهرنگ ساختمان‌ها پیش آمدگی و پس رفتگی کمتر شد ولی از این شیوه به بعد ساخت گوشه‌های پخ در ساختمان رایج‌تر شد. 
4- پیمون بندی و بهره‌گیری از اندام‌ها و اندازه‌های یکسان در ساختمان دنبال شد. 
5- سادگی طرح در بناها هم آشکار شد. 
 

نیارش

از ویژگی‌های نیارشی در معماری ایران این بوده است که به نشست کلی ساختمان در روند ساخت و اثر آن بر نماسازی توجه داشتند. در این شیوه سنت کاری و نازک کاری با هم انجام می‌شد، یعنی کار «همچین» می‌شد و برای اینکه نشست یکسان پدید آمد. سفت کاری و نازک کاری را با هم چفت و بست می‌کردند. اما در شیوه آذری چون در ساختن شتاب داشتند. زبره و نما (سفت کاری و نازک کاری) جداگانه ساخته می‌شدند. این روش در شیوه اصفهانی نیز پیگیری شد و شاید از دید فنی روش درست‌تری بود.
 
همچنین در این شیوه همه گونه‌های تاقها و گنبدها به کار برده شد. گنبدهای گسسته میان تهی در بیشتر ساختمان‌های این شیوه به زیبایی دیده می‌شوند. مانند: گنبد مسجد شاه اصفهان، گنبد مدرسه چهار باغ، گنبد مدرسه آقا بزرگ کاشان و دیگر جاها. در این شیوه برخی ساخت مایه‌ها را نخست دگرگون کرده و سپس به کار می‌برند که این روش، کیفیت ساختمان را پایین می‌آورد. و به متن ساختمان نیز آسیب می‌زند. مثلاً از آجر آبساب یا آجر تراش بهره می‌گرفتند و درز میان آجرها در آجرچینی کم می‌شد. که پس از زمانی که لبه آجرهای پریده زشت می‌شد. از دیگر کاستی‌های موجود در این شیوه نسبت به سایرین می‌توان هر آنچه و پوشش‌هایی آویخته و دروغین، بی‌باکی و جسارت بیش از اندازه در پرسش گنبدها نام برد که همگی از سر شتاب در ساختمان‌ سازی بوده است. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

سبکهای معماری

 معماری اصفهانی

ویژگی‌های نیارشی

 
 
 
 
 
فهرست
1- تاریخچه سبک اصفهانی 
2- ویژگیهای این شیوه 
3- نیارش 
4- آرایه 
5- میدان نقش جهان اصفهان 
6- مسجد شاه 
7- مسجد شیخ لطف الله 
8- کاخ علی قاپو 
9- کوشک هشت بهشت 
10- پل الله وردی خان و پل خواجو 
11- مدرسه خان شیراز 
12- ارسن گنجعلی خان 
13- مدرسه چهار باغ اصفهان 
14- کلات نادری 
15- باغ دولت آباد 
16- بازار وکیل شیراز 
17- باغ دلگشای شیراز 
18- ارسن کرمان 
19- مدرسه و مسجد آقا بزرگ کاشان 
20- شمس العماره 
 


توضیحات بیشتر و دانلود

معرفی جامع و کامل معماری خانه ملک زاده یزد


معرفی جامع و کامل معماری خانه ملک زاده یزد

در این تحقیق به معرفی جامع و کامل معماری خانه ملک زاده یزد خواهیم پرداخت


مشخصات فایل

تعداد صفحات 65
حجم 42 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

معرفی جامع و کامل معماری خانه ملک زاده یزد

 
مقدمه:
ایران سرزمین شگفتی هاست و یزد دیار داستانهای شگفت از انسانهایی شگفتی ساز.از پس قرنهای حادثه خیز که صدها جهانگرد مشتاق و ماجراجو رو پوره های کویر ایران را پشت سر گذاشته اند،بی گمان در اندیشه هیچ یک از آنها گذر نمی کرد که در ورای این ماهورهای خشک و سوزان سرزمینی باشد آباد،سرسبز و با نهرهایی که چونان ماری سفید در دل دشت سبز می پیچد.این رهنوردان بی باک و مسافران جسور تاریخ از این همه دوگانگی در شگفت می مانند.به راستی چگونه در شگفت نباشند وقتی که می بینند در این دورجای از یاد رفته ارزشمندترین یادگارهای تاریخی،فرهنگی و هنری گنجیده است.در یک گوشه اش باغ دلگشای دولت آبادجای گرفته که آبادان از دولت کوشش و جان سختی مردان دیار است.و در این خشک دامن شکوه بادگیر هایش کم از برجهای تاریخی نیست.با تالار آینه که یادگار پیوند آب و آینه است.              
 
چگونه در شگفت نباشد هنگامی که می بیند بر این ریگزار سوزان که خورشید چونان تیغی برنده امان آدمی را می برد می توان آبی بنوشد به خنکی آب جاری شده از کوهساران پوشیده از برف و بر این دستان توانمند و اندیشه هوشمند آفرین می خواند که می داند چسان در این آتشدان  آبی خنک بسازد چسان با خشت و توده ای ساروج و انبوهی ملات همت آب انباری بسازد که سقای لب تشنگان کویر باشد.چگونه از معماری کویری که معماری فروتنی است و قناعت در شگفت نباشد!هر خشت و هر پی و هر دیوارش دستاورد و رهاورد اندیشه پویای انسانهایی است که می دانند در این گستره چسان باید زیست و چون ناگزیر به زیستن هستند چگونه و با چه ابزاری باید این خشکانه را به ترانه تبدیل کند.می دانند اینجا دیاری است کم باران پس با خشت،بنایی سازند که هزاران سال بپاید.  
 
 
 
کلمات کلیدی:

معماری بناهای سنتی

هنرهای وابسته به معماری

نحوه طراحی معماری خانه ملک زاده یزد

 
 

تاریخچه خانه ملک زاده یزد

خانه ملک زاده در محله فهادان به فاصله تقریبی 200 متری مدرسه ضیاییه و در نزدیکی مسجد چهل محراب واقع است. بانی این خانه حاج محمدصادق عرب،فرزند حاج محمد باقر عرب بوده است.با توجه به اینکه چهار نسل از این خانواده در این خانه زیسته اند، قدمت آن حدود صد و پنجاه تا صد وشصت سال تخمین زده می شود. با توجه به اینکه  این بنا در اواخر دوره قاجار ساخته شده است ،تغییرات چندانی در آن صورت نگرفته است .در سالهای اخیر این بنا خریداری شده و مورد مرمت قرار گرفته است و به عنوان هتل های زنجیره ای مورد استفاده توریستها و مسافران قرار خواهد گرفت.
 
این خانه مجموعه مفصلی است که در امتداد شمال غربی – جنوب شرقی گسترش یافته است.خانه یک ورودی داردکه در ضلع غربی ساختمان است که پس از عبور از هشتی و راهرو به حیاط می رسد. این ورودی از خشت و گل است و پس از عبور از یک هشتی کوچک که سقف آن با گچ کاربندی شده و راهرویی کم عرض، به حیاط می رسد.  هشتی خانه با قاعده هشت ضلعی ساخته شده است.خانه از سمت شمال، جنوب و غرب حیاط دارای ساختمان و در ضلع شرقی جهت هماهنگی با سه بدنه دیگر دارای طاق و طاقچه نماهایی است. تالار خانه در سمت جنوب، بادگیر نه چندان بلندی را در خود جای داده است. 
 
در ضلع شمالی خانه یک پنج دری با گچ کاری و آیینه کاری در سقف و بدنه و در ضلع شرقی سه عدد سه دری دیده می شود. در طرفین پنج دری ضلع شمالی و نیز در طرفین تالار ضلع جنوبی، بالاخانه هایی وجود دارد. در سه طرف ساختمان نیز زیرزمین ساخته شده است. در ضلع جنوبی حیاط اصلی و پشت تالارخانه، یک حیاط کوچک (بیرونی یا نارنجستان) قرار دارد. ارتباط حیاط اصلی با حیاط کوچک از طریق راهروهایی است که در طرفین تالار ساخته شده است. نماسازی حیاط اندرونی سیم گل و نماسازی حیاط بیرونی کاهگل است.
                                                        
 
 
 
 
 
فهرست مطالب

فصل اول:موقعیت جغرافیایی خانه ملک زاده یزد

فصل دوم:بررسی اقلیمی خانه ملک زاده یزد

فصل سوم:معرفی بنا و بررسی تاریخی آن

فصل چهارم:معرفی نماهای خانه ملک زاده یزد

فصل پنجم:بررسی ساختاری(اجرایی) خانه ملک زاده یزد

فصل ششم:بررسی کالبدی(عملکردی) خانه ملک زاده یزد

فصل هفتم: جزئیات تزئینی(هنرهای وابسته به معماری) خانه ملک زاده یزد

معرفی خانه کلاهدوز (موزه آب) خانه ملک زاده یزد

منابع و مآخذ
 


توضیحات بیشتر و دانلود

مقاله رشته معماری با عنوان بادگیرها همراه با پاورپوینت


مقاله رشته معماری با عنوان بادگیرها همراه با پاورپوینت

 

در این مقاله رشته معماری به بررسی بادگیرها همراه با پاورپوینت میپردازیم


مشخصات فایل

 

 

تعداد صفحات14
حجم11 کیلوبایت
فرمت فایل اصلیdoc
دسته بندیمعماری


توضیحات کامل

 

 

دانلود مقاله رشته معماری با عنوان بادگیرها همراه با پاورپوینت

 
*تعداد اسلایدهای پاورپوینت بادگیرها: 22 اسلاید
 
 
چکیده: 
بادگیر در مناطق گرم و خشک نه تنها یک عامل برای تنظیم شرایط محیطی که نمادی از معماری این اقلیم است. با توجه به کاربرد آن در تابستان، به طور کل بادگیرها در جبهه تابستان نشین و برفراز یا در پشت یا کنار ایوان جنوبی خانه ها مستقر هستند. در شهرهایی چون میبد، عقدا و اردکان که بادگیرها یک سویه است، همگی رو به سوی شمال دارند تا باد مساعد شمالی را دریافت کند.
 
در خانه های دوره ایلخانی و تیموری (قدیمی ترین خانه های پابرجا) این حوزه با عنصر بادگیر به شکلی که برای ما شناخته شده است، مواجه نیستیم. تشکیلات نسری شامل ایوان رفیع و کم عرضی است که در پشت آن اتاق مجلل طنبی قرار دارد. در بناهای غیر مسکونی منطقه نیز، بادگیرها اصیل نبوده و بعدها الحاق شده اند. این در حالی است که در متون آن عصر، به کرات اشاره شده که افراد سرشناس و متمول، خانه ها و عمارات بادگیردار برپا نموده اند؛ حتی در متون کهن تر نیز به وجود بادگیر یا واژه های هم معنای آن چون بادغر و بادغس و بادغند و ... تاکید شده است؛
 
با این وجود، حتی در معدود خانه های عصر صفویه که دارای بادگیر هستند، بادگیرها در اعصار بعد به بنا اضافه شده است. با وجود اینکه این خانه ها نسبت به خانه های دوره های ایلخانی و تیموری از لحاظ تناسبات و چیدمان فضاها متفاوت می باشند، بادگیرهای آنها اصیل نیست. در خانه های دوره های زند و قاجار عنصر بادگیر به عنوان شاخص و معرف معماری کویر رخ نمایی می کند و به حدی فراگیر است که حتی آسمانه شهرهای منطقه را شکلی ویژه بخشیده است. به این ترتیب، از یک سو فقدان هر گونه عنصر مستقل معماری تحت عنوان بادگیر در خانه های قبل از زندیه و از سوی دیگر تاکید متون بر احداث و وجود بادگیر در خانه های مظفری منطقه پرسش مهم این پژوهش است.
 
قدیمی ترین بادگیر تاریخ دار منطقه مورد مطالعه که در بنایی غیر از آب انبار ساخته شده و هم عصر خود بناست، بادگیر عمارت دولت آباد یزد متعلق به دوره زندیه (سال 1160 ه.ق.) است. به جز آن، بادگیرهای اصیل تنها در آب انبارهای منسوب به قرون هشتم و نهم هجری دیده می شود (مانند آب انبار چهارسوق شاهی یزد و آب انبار تفت) در حالی که در سایر انواع بناهای این دوره بادگیر اصیل دیده نشده است. به این ترتیب، شاید بتوان ریشه های پیدایش بادگیر را در آب انبارها یافت که بعدها به سایر انواع بناها نیز تسری پیدا می کند.
 
 
کلمات کلیدی:

بادگیر

بناهای بادگیر

شهر بادگیر ها

 
 
 
مقدمه
استفاده از بادگیر از سنوات بسیار قدیم در ایران متداول بوده است. بادگیر ها با اشکال مختلف در شهر های مرکزی و جنوب ایران ساخته شده که هر کدام بر حسب ارتفاع و جهت باد مطلوب طراحی و اجرا شده اند. تا قبل از اختراع کولر برقی و گسترش آن در شهر های مختلف، از بادگیر در ابنیه مختلف مسکونی، مذهبی و خدماتی استفاده می شده است و هنوز هم می توان باقیمانده این بادگیر ها را در اقلیم گرم و مرطوب جنوب در شهر هایی مانند بندر عباش، بندر لنگه، قشم، بوشهر و اقلیم گرم خشک نواحی مرکزی مانند کرمان، نایین، یزد، طبس، کاشان، سمنان، اصفهان و حتی نواحی جنوب شهر تهران مشاهده نمود.عملکرد بادگیر بدین صورت است که باد مطلوب را گرفته و آن را به داخل اطاق های اصلی ساختمان، آب انبار و یا سرداب هدایت می کند. در بعضی از مساجد حاشیه کویر مانند مسجد قدیمی اردکان و مسجد جامع فیروز آباددر استان یزد دریچه بادگیر درست در بالای محراب قرار دارد. به این ترتیب باد مطلوب وارد بخش های مختلف ساختمان می گردد و باعث تهویه و خنکی آن می شود.
 
شهر تاریخی یزد به شهر بادگیر ها معروف است و به تحقیق، نسبت به سایر شهر های مرکزی ایران دارای بیشترین تعداد بادگیر است. در این شهر مرتفع ترین بادگیر جهان یعنی بادگیر باغ دولت آباد وجود دارد که دارای حدود 34 متر ارتفاع است. ارتفاع دهانه فوقانی بادگیر 11 متر می باشد. این بادگیر هشت طرفه، باد از هر سمتی که بوزد به درون ساختمان هدایت می کند.
 
در اینجا لازم به توضیح است که بعضی از بادگیر ها فقط از طریق جابجایی هوا (Convection) داخل بنا را خنک می سازند و بعضی دیگر هم از طریق جابجایی هوا و هم از طریق تبخیر (Evaporation) این عمل را انجام می دهند. سیستم برودتی بادگیر باغ دولت آباد از طریق روش دوم است، بدین صورت که جریان هوا پس از ورود به داخل ساختمان از روی یک حوض سنگی کوچک و فواره رد می شود و سپس از آنجا به سایر اطاق ها هدایت می گردد. اطاق زیر بادگیر که حوض و فواره در آن قرار دارد به صورت هشتی (هشت ضلعی) است و در های متعددی در آن وجود دارد. در هر زمان که نیاز به خنک نمودن اطاق خاصی باشد، در بین آن اطاق و اطاق هشتی زیر بادگیر را باز می نمایند.
 
جهت تقویت عملکرد خنک سازی بادگیر و استفاده از برودت تبخیری، از روش های دیگری نیز استفاده می شده است. به عنوان مثال در شهر بم بادگیری وجود دارد که از ساختمان حدود 50 متر فاصله دارد و با یک کانال زیرزمینی به آن مرتبط است. در بالای این کانال یک باغچه قرار دارد. بعد از آبیاری باغچه، رطوبت آن به دیوار های کانال ارتباطی نفوذ می کند و نسیم بادی که از بادگیر به سمت ساختمان جریان دارد را خنک تر می نماید. در بعضی از موارد نیز در روی دهانه بادگیر حصیر، سوفال و یا بوته های خار قرار می دادند و روی آن آب می پاشیدند و بدین طریق رطوبت و برودت های هوای ورودی را افزایش می دادند. تا پیش از پیدایش یخچال برقی، در بسیاری از خانه ها مواد غذایی را در محوطه زیر بادگیر نگاه می داشتند تا خنک بماند و دیر تر فاسد شود
 
 


توضیحات بیشتر و دانلود

دانلود پروژه مفاهیم معماری با عنوان کاخ مسعودیه تهران


پروژه مفاهیم معماری با عنوان کاخ مسعودیه تهران

دانلود پروژه مفاهیم معماری با عنوان کاخ مسعودیه تهران


مشخصات فایل

تعداد صفحات 41
حجم 32 کیلوبایت
فرمت فایل اصلی doc
دسته بندی معماری


توضیحات کامل

دانلود پروژه مفاهیم معماری با عنوان کاخ مسعودیه تهران

 

آشنایی با مکان  کاخ مسعودیه تهران

عمارت مسعودیه تهران از قدیمترین عمارتهای شهر تهران است که به دوره ناصرالدین شاه بر میگردد.این عمارت زیبا در مرکز شهر و در نزدیکی میدان بهارستان قرار گرفته که از دیر باز تا کنون همواره مورد توجه بوده که شاهد آن تغییر کاربری این بنا در رژیم گذشته به ساختمان اداری وزارت آموزش و پرورش ،سازمان پیشاهنگی ایران، و در دوره جمهوری اسلامی به ساختمان اداری آموزش و پروزش و در حال حاضر مورد استفاده اداری سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستیو گردشگری کشور میباشد.
 
نام تهران در حدود اواخر سده دوم بیش از میلاد ، برای اولین بار در یمی از نوشته های تیودیس یونانی آمده است .ابو اسعد سمعانی در کتاب خود از شخصی به نام ابو عبدالله محبدابن حامد تهرانی رازی نام برد که اهل تهران بوده و در سال 261ه.ق چشم از جهان فرو می بندد و لذا این کتاب قدیمی ترین سندی است که به موجودیت تهران قبل از سده سوم هجری قمری اشاره می کند.ابن حوقل در سال 331هجری قمری تهران را شهری سرسبز و دارای باغهای فراوان ذکر می کند که میوه های فراوانی داشته و ساکنان آن بیشتر در زیر زمین زندکی می کردند. استخری در سال 340هجری قمری در مورد تهران به تفضیل در کتاب خود (المسالک الممالک )ذکر کرده است .
 
 ابن بلخی نیز در فارسنامه حدود سالهای 500هجری قمری از آثار تهران سخن به میان آورده است .یاقوت حموی در کتاب خود المعجم البلدان به سال 620هجری قمری تهران را قریه ای از قرا ری می داند که اکثر آن زیر زمین ساخته شده و شامل دوازده محله است و اطراف آن باغهای زیادی است که به هم راه دارند. ذکریای قزوینی در کتاب آثارالبلاد (674هجری قمری )که تقریبا 70 سال بعد از یاقوت حموی نوشته شده درباره تهران چنین مینویسد: تهران شهری است زیرزمینی مانند لانه مورچه که اهالی آن به محض حمله دشمن در زیرزمینها مخفی می شدند. 
حمدالله مستوفی در کتاب نزهه القلوب خود به سال 740 هجری قمری تهران را اینطور تشریح می کند: تهران یکی از ییلاقات ری بوده و آب و هوایی گوارا و سالم دارد و دارای باغهای میوه فراوانی است و جمعیت زیادی هم داشته است .
 
رونق تهران بس از حمله مغول به سبب مهاجرت اهالی ری به تهران بیشتر شد.بعدها بای جهانگردان نیز به این قسمت رسید و احتمالا اولین جهانگردی که به تهران سفر کرد روی کونثالث دکلاویخو نماینده هانری سوم پادشاه اسپانیا در دربار امیرتیمور بود که در سال 806هجری قمری به تهران آمد.وی درسفرنامه خود از باغها و میوه های فراوان ، آب زیاد و آب و هوای ناسالم تهران نوشته است . شهرت تهران با روی کار آمدن سلسله صفویه بیشتر شد و رونق آن با به قدرت رسیدن شاه هماسب آغاز کردید. به دلیل وجود آب فراروان و باغهای زیاد و شکارکاههای متنوع شاه طهماسب به تهران علاقه ای وافر نشان می داد و اقامتهای طولانی در ان داشته است و حتی در سال 961هجری قمری دستور دادحصاری دور شهر بنا کنند که 4 دروازه و 114برج داشت(برابر با سوره های قرآن) و طول آن حدود 6000قدم بود.شاه عباس صفوی نیز به بیروی از شاه طهماسب تا مدتها به آبادی تهران برداخت و حتی باغی به نام چهارباغ احداث کرده و در ان عمارتی برای اقامت موقتی خاندان سلطنت بناکرد. 
 
 
کلمات کلیدی:

عمارت

مفاهیم معماری

کاخ مسعودیه تهران

 
 
 
فهرست:

فصل اول:آشنایی با مکان کاخ مسعودیه تهران

فصل دوم:ارزیابی بخش های مرتبط با رشته علمی کارآموز نقشه های مجموعه کاخ مسعودیه تهران

فصل سوم: تزیینات کاخ مسعودیه تهران

 

 

توضیحات بیشتر و دانلود